99 Kata Kata Lucu Bahasa Jawa

Jawa merupakan salah satu suku di Indonesia yang jumlahnya paling banyak. Selain di pulau Jawa, masyarakat suku Jawa banyak tersebar di berbagai penjuru Indonesia.

Tersebarnya orang-orang jawa disebabkan oleh adanya transmigrasi yang dilaksanakan pemerintah.

Orang jawa memiliki bahasa khasnya sendiri yaitu bahasa jawa. Yang paling banyak digunakan adalah bahasa jawa ngoko yaitu komunikasi antara orang yang sebaya. Kadang bagi orang lain, bahasa Jawa dianggap lucu. Intonasi dan logat cara membaca bahasa jawa pun berbeda dengan yang lainnya.

Berikut ini beberapa kata kata lucu bahasa Jawa mungkin sering kamu dengar di sekitarmu.

Awale sok jual mahal. Langka sing gelem, ora payu akhire di obral. #sewutelu

Bukane ora duwe pacar, mung lagi ora kepengin pacaran bae.

Cah wadon bar di puji tambah langsing, mangane malah tambah akeh.

Cieee sing arep malem mingguan neng ngumah bae tapi wis rapi.. #mubah

Dina jemuah semoga nggawa berkah, ilang susah ati bungah.

Esuk esuk kuwe mikire sing apik apik bae ben tentrem atine. Nek mikire elek terus, kapan bahagiane?

Fans Barcelona kepriwe kabare? Ngising lancar?!

Gantenge secukupe bae lah, kelewihen mbok malik dadi srigala.

Hawane panas pisan.. Rasane kaya krungu kabar mantan mbojo.. *nyemplung kedung*

Hubungan lanang karo wadon kuwe dijenengi workshop. Sing lanang tugas nyambut gawe (work), sing wadon belanja (shop).

Jenenge wong urip ya mesti ana masalah, wong wis ora urip bae masalahe cokan urung rampung.

Jere sih, nyong kuwe ganteng. Tapi sayang jarang warase. | Lah, genah gemblunge kuwe sing marai ganteng.. #bangga

Jomblo kuwe kudu kreatif, senajan ora duwe pacar tetep bisa malem mingguan. #karopacarewong

kabeh tugas kuwe gampang, nek ora usah di garap.

Ketemu kuwe nggo ngobrol, nek ketemu tapi dolanan hape dewek2 mending turu bae.. *banting hp* *tutur maning* *eman2*

Kos kosan kuwe panggonan sing paling irit nggo pacaran. Murah meriah, wedang bening segendul bae cukup. #tipsDaplun

LDR kuwe ya kaya pacaran karo medi, langka wujude.

Manusia setengah baya kuwe maksude mahluk separo wong separo baya?! #medeni

Mbukak sms isine mung sekang operator tok. Dear operator, koe perhatian temen karo nyong? Mbojo bae yuh..

Mentri sing ngurusi jomblo ora ana kiye?? Padahal kuwe devisa negara sing melimpah sing kudu dilindungi.

Motormu nek ora tau ana sing mbonceng, dimodif kaya MotoGP bae..

Mulane nek duwe pacar di urusi, aja di anggurna. Kecantol wong lia tembe ngrasakna.. #kawus

Nek apa apane gampang, menungsa ora tau sinau.

Neng dunya kiye akeh wong ayu, tapi koe sing paling ayu neng atiku.. #eaaa (soale koe tok sing gelem karo nyong)

Nerima apa anane kuwe aja mung neng lambe.

Nyong anane kaya kiye, nek koe ora trima ya nganah nggolet liane bae. #sikap #sokpayu

Nyong sih wonge kepenakan. Udu pacare tapi gelem bareng ya kepenak bae. Ora maksa ikih.

Olahraga kuwe penting, contohe joging. Sapa ngerti ketemu jodohe. #modus

Pacarmu ora perhatian, trus koe njaluk tulung karo nyong, tek tulungi. Eh koe malah dadi seneng karo nyong. Salah?!

Pembalap : muteri sirkuit nggolet piala | Jomblo : muteri GOR/alun-alun nggolet mangsa.

Pembalap : nikung miring ben motore ngebut nambah kecepatan | Jomblo : nikung pacare wong ngrebut dadekna gebetan.

Selingkuh sih ora, mung lagi betah karo sing lewih perhatian bae.

Sing apik raine lan apik atine kuwe ana. Ana sing duwe.

Sing penting koe bahagia.. Tapi karo nyong, udu karo wong lia.

Sing sering nikung pacare wong kudune di hukum berat. Kena pasal penghilangan jodoh secara paksa.

Sing sesuai karo kriteria kuwe akeh, sing gelem kuwe sing ora ana. #JombloKuweSederhana

Tenang bae, kabeh mau ana wektune. Tapi ya mbuh kapan.

Tresna kuwe dibuktikna, ora mung di ucapna.

Udu pacare sering bareng, karo pacare malah ora tau bareng. Yakayakuwelah.

Urusi disit uripmu sing bener, tembe ngurusi wong lia.

Wis jam semene bae nyong esih mikirna koe, kurang apa maning jajal, kurang apa??

Wong wadon nek lagi mutung kuwe pelampiasane meng panganan. Mangane akeh, lemu ora urusan.

Fans Barcelona kepriwe kabare? Ngising lancar?!

Nyong sih wonge kepenakan. Udu pacare tapi gelem bareng ya kepenak bae. Ora maksa ikih.

Jomblo kuwe kudu kreatif, senajan ora duwe pacar tetep bisa malem mingguan. #karopacarewong

Tenang bae, kabeh mau ana wektune. Tapi ya mbuh kapan.

Nyong anane kaya kiye, nek koe ora trima ya nganah nggolet liane bae. #sikap #sokpayu

Arep diomongna apa maning. Dewek ora bakal dadi siji. Koe neng kana nyong neng kene, snajan atiku milih koe..

Udu pacare sering bareng, karo pacare malah ora tau bareng. Yakayakuwelah.

Sing sesuai karo kriteria kuwe akeh, sing gelem kuwe sing ora ana. #JombloKuweSederhana

Nek apa apane gampang, menungsa ora tau sinau.

Gantenge secukupe bae lah, kelewihen mbok malik dadi srigala.

Sing apik raine lan apik atine kuwe ana. Ana sing duwe.

Cah wadon bar di puji tambah langsing, mangane malah tambah akeh.

Awale sok jual mahal. Langka sing gelem, ora payu akhire di obral. #sewutelu

Mbukak sms isine mung sekang operator tok. Dear operator, koe perhatian temen karo nyong? Mbojo bae yuh..

Bukane ora duwe pacar, mung lagi ora kepengin pacaran bae.

Neng dunya kiye akeh wong ayu, tapi koe sing paling ayu neng atiku.. #eaaa (soale koe tok sing gelem karo nyong)

Dina jemuah semoga nggawa berkah, ilang susah ati bungah.

Jenenge wong urip ya mesti ana masalah, wong wis ora urip bae masalahe cokan urung rampung.

Selingkuh sih ora, mung lagi betah karo sing lewih perhatian bae.

Tresna kuwe dibuktikna, ora mung di ucapna.

Sing penting koe bahagia.. Tapi karo nyong, udu karo wong lia.

Wong wadon nek lagi mutung kuwe pelampiasane meng panganan. Mangane akeh, lemu ora urusan.

Urusi disit uripmu sing bener, tembe ngurusi wong lia.

Nerima apa anane kuwe aja mung neng lambe.

Ketemu kuwe nggo ngobrol, nek ketemu tapi dolanan hape dewek2 mending turu bae.. *banting hp* *tutur maning* *eman2*

Mulane nek duwe pacar di urusi, aja di anggurna. Kecantol wong lia tembe ngrasakna.. #kawus

Pacarmu ora perhatian, trus koe njaluk tulung karo nyong, tek tulungi. Eh koe malah dadi seneng karo nyong. Salah?!

Olahraga kuwe penting, contohe joging. Sapa ngerti ketemu jodohe. #modus

Wis jam semene bae nyong esih mikirna koe, kurang apa maning jajal, kurang apa??

Manusia setengah baya kuwe maksude mahluk separo wong separo baya?! #medeni

Cieee sing arep malem mingguan neng ngumah bae tapi wis rapi.. #mubah

Jere sih, nyong kuwe ganteng. Tapi sayang jarang warase. | Lah, genah gemblunge kuwe sing marai ganteng.. #bangga

Sing sering nikung pacare wong kudune di hukum berat. Kena pasal penghilangan jodoh secara paksa.

Kos kosan kuwe panggonan sing paling irit nggo pacaran. Murah meriah, wedang bening segendul bae cukup. #tipsDaplun

LDR kuwe ya kaya pacaran karo medi, langka wujude.

kabeh tugas kuwe gampang, nek ora usah di garap.

Hawane panas pisan.. Rasane kaya krungu kabar mantan mbojo.. *nyemplung kedung*

Esuk esuk kuwe mikire sing apik apik bae ben tentrem atine. Nek mikire elek terus, kapan bahagiane?!

Sebagai tambahan, berikut ini beberapa kata kata lucu bahasa jawa yang dibuat menjadi sebuah gambar yang biasanya digunakan untuk DP BBM atau semacamnya.
Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

Gambar DP BBM Kata Kata Lucu Gokil Bahasa Jawa

kata-kata%2Bjawa54gambar-gamabr-lucu-aku-rapopo-13
images%2B(2)images%2B(3)

 

images%2B(4)images%2B(5)

 

images%2B(6)images%2B(7)

 

images%2B(8)images%2B(9)

 

images%2B(11)images%2B(12)

 

images%2B(13)images

 

imagmkskkkakaisi-dompetku-tergantung-togel-kata-jawa-lucu

 

kata-kata%2Bjawa1kata-kata%2Bjawa2

Itulah beberapa kata kata lucu bahasa Jawa dan juga ada beberapa yang berbentuk gambar. Semoga bermanfaat, sampai jumpa di artikel bangkudepan lainnya !

Pencarian Terkait:

Tags: #bahasa jawa #kata kata lucu

Contoh Paragraf Induktif
Contoh Paragraf Induktif
Dalam mempelajari bahasa indonesia, salah satu pembelejaran
5 Puisi Bahasa Inggris Terbaik
5 Puisi Bahasa Inggris Terbaik
Salah satu karya sastra yang sering kita
Inilah Pengertian dan Contoh Paragraf Deduktif
Inilah Pengertian dan Contoh Paragraf Deduktif
Kembali ke kategori sastra, kali ini kita
Pengertian dan Contoh Paragraf Argumentasi
Pengertian dan Contoh Paragraf Argumentasi
Paragraf argumentasi sering digunakan dalam kehidupan sehari-hari,

Comments are closed.

Must read×

Top